Centru mobil de comanda si control consta dintr-o suprastructura cu o singura incapere: compartiment de comanda si compartiment operatori, construit pe un sasiu de camion cu tractiune 4x4.

Compartimentul de comanda este un spatiu de lucru destinat prezentarii situatiilor si luarii deciziilor si poat gazdui 5 persoane deservite de inca o persoana cu rol de operator.

Autospeciala ofera posibilitatea alegerii modului de alimentare cu energie electrica intre generator monofazic sau alimentare monofazica din exterior. Punctul de Comanda este echipat cu acumulatori de capacitate mare ce vor alimenta echipamentele vitale desfasurarii misiunilor.

Pe perioada in care autospeciala isi va desfasura activitatea in stationare, toate echipamentele Centrului Mobil de Comanda si Control sunt conectate la sistemul de impamantare.

In compartimentul de comanda va exista un operator care trebuie sa asigure utilizarea sistemului, afisarea canalelor TV si a imaginilor furnizate de camera video din exterior.

Punctul de Comanda va dispune de o camera video mobila pe 2 axe, controlabila pentru a putea vizualiza zona din jurul autospecialei. Imaginile transmise de aceasta pot fi inregistrate permanent cu posibilitatea de a afisa imaginea pe televizoarele existente in compartimentul de comanda.

Autospeciala dispune de posibilitatea alegerii modului de alimentare cu energie electrica intre:

  • Generatorul diesel monofazic

  • Alimentare monofazica din exterior

Toate calculatoarele, precum si echipamentele capabile suporta protocolul IP si sunt conectate intr-o retea Ethernet. Pentru cablurile de date, furnizorul va prezenta teste de conformitate, schema de conectare precum si conformitatea conecticii.

Intregul sistem IT, precum si toate echipamentele de afisare a orei trebuie sincronizate cu un server de timp cu sincronizare GPS.

Compartimentul de comanda dispune de facilitati de imprimare documente, scanare si copiere. Punctul de comanda este prevazut cu un sistem de notificare in exterior a prezentei reprezentantilor diferitelor Agentii sau Servicii prezenti in compartimentul de comanda.